• idag
  22 sep
  15°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • onsdag
  23 sep
  18°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • torsdag
  24 sep
  20°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   SO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • fredag
  25 sep
  14°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • lördag
  26 sep
  13°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   V
  • Nederbörd
   0.0 mm

Saftigt, solmättat med dofter av Medelhavet

Mat & dryck
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Det går fortfarande inte att beställa viner från det tillfälliga sortimentet mellan Systembolagets butiker. Däremot är beställningssortimentet vidöppet! Och därifrån kan du sitta hemma, klicka hem ett gäng viner och hämta ut när det passar ditt schema.

Fredagens tips blir med andra ord ett beställningsvin. Ett riktigt charmigt sådant, som matchar både varma sommarkvällar och stunder vid grillen. Marreron Pinot Noir är saftigt, solmättat och urgott med sina dofter av Medelhavet. Viol, lagerblad, lakritsrot, torkade örter, fräsch sälta och mörka bär - allt finns i denna sydfransos. Serveringstips - kyl ner lite snabbt, använd stora kupor, drick i stora klunkar, gärna till örtmarinerat lamm på grillen eller chark och annat gott plock. Marrenon Pinot Noir får dessutom ett extra pluspoäng för sin skruvkapsyl. Picknickvänligt värre.

Marrenon Pinot Noir Les Grains Cuvée Rare 2018

Vinet: Marrenon Pinot Noir Les Grains Cuvée Rare 2018

Nr: 78115, beställning

Druvor: pinot noir

Pris: 139 kr

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.