• idag
  4 juli
  14°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   2.8 mm
 • söndag
  5 juli
  17°
  • Vind
   5 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   3.2 mm
 • måndag
  6 juli
  18°
  • Vind
   7 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  7 juli
  17°
  • Vind
   5 m/s
  • Vindriktning
   V
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • onsdag
  8 juli
  18°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   NV
  • Nederbörd
   0.0 mm

Längtan

Familj
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Foto: Roger Gleisner

Jag hade inte tänkt att skriva så mycket om den rådande pandemin, men eftersom den berör oss alla så väldigt mycket går det inte att frångå.

Vi i Sverige, och speciellt när man bor så bra som jag gör i Karlskoga med egen tomt, nära till naturen och har ett jobb att gå till hela tiden fast det har varit annorlunda, ska inte klaga.

Första tiden förstod man inte allvaret med denna hemska sjukdom. Sedan kom oro! rädslan och vissa dagar paniken. Vad kommer att hända nära, kära, familjen, både i Sverige och i utlandet? Hur ser morgondagen ut?

Människor har börjat röra sig i vår fina natur mer och mer, så även jag. Jag har den fina Bullerdalen tätt inpå mig, men har inte tillåtit mig att se den förut, på samma sätt som i dessa dagar. Varje gång jag tar min promenad där hittar jag nya stigar, nya blommor och träd. När jag var yngre tänkte jag inte så mycket på allt detta som man har inpå knuten. Jag tänker ofta på det, är det för att man blivit lite äldre som man uppskattar detta så mycket? Ja kanske det men nu fick man lite hjälp på traven att uppskatta det fina vi har i vår natur och uppleva våren på ett helt annat sätt.

Nästan alla villor runt omkring mig har minst ett garage. Vi har två. Och tittar man sig omkring så ser man att utanför varje garage står det minst en bil. Förr var garagen till för att ställa in bilen i, men idag har de blivit förråd till allt överflöd som vi har där.

Bra att ha saker finns det gott om. I dessa tider har vi haft gott om tid att rensa bland alla saker. En hög till sopstationen, en annan hög till loppis och en tredje hög till att spara.

Kön ringlar sig lång till vår sopstation utanför staden. Så många bilar med släpkärror fulla var längesen man såg. Kanske vi även här får tänka om i framtiden. Behövs alla dessa grejor?

Efter cirka 2 ½ månad i karantän, längtar jag till att få umgås med släkt och vänner igen på ett normalt sätt, slippa oroa sig för alla sjuka och gamla, kunna strosa i affärer och gå på restauranger igen utan att behöva oroa sig. Få tillbaka allt fett på händerna efter allt spritande och framförallt få bort den hemska smittan. Att kunna få resa igen, i Sverige och i Europa och få uppleva saker och andra människor.

När ska det bli? Frågar sig många! I år, nästa år eller …

Sköt om er.

Anneli Lyckeborn

Verksamhetschef Alfred Nobels Björkborn - Nobelmuseet i Karlskoga

Så här jobbar KT och Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.