• idag
  4 juli
  14°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   3.6 mm
 • söndag
  5 juli
  17°
  • Vind
   5 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   3.2 mm
 • måndag
  6 juli
  18°
  • Vind
   7 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  7 juli
  17°
  • Vind
   5 m/s
  • Vindriktning
   V
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • onsdag
  8 juli
  18°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   NV
  • Nederbörd
   0.0 mm

Långt till bra ekoodling i länet

Näringsliv
PUBLICERAD:
Örebro län ligger på elfte plats i ekorankning för mark i Sverige.

Förra året användes 19 procent av Örebro läns jordbruksmark till ekologisk odling och bete. Resultatet kom från KRAV när de rankar Sveriges 21 län utifrån andelen ekologiskt brukad jordbruksmark. Genomsnittet för landet var 19 procent 2019.

"Örebro län har en bra bit kvar till Sveriges mål att 30 procent av jordbruksmarken ska brukas ekologiskt 2030. En ökad ekologisk odling i Örebro län är viktig både för att minska klimatpåverkan och för att öka den biologiska mångfalden", säger Anita Falkenek, vd på hållbarhetsmärkningen KRAV i ett pressmeddelande.

Så här jobbar KT och Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.