• måndag
  28 sep
  17°
  • Vind
   5 m/s
  • Vindriktning
   NO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  29 sep
  15°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   SO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • onsdag
  30 sep
  14°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   SO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • torsdag
  1 okt
  14°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm

Skyller på spetsad drink på sitt bröllop

Brott & blåljus
PUBLICERAD:
Karlskogabon, som är i 25-årsåldern stoppades när han körde bil på Gustavsgatan i januari. Polisen tog med mannen för provtagning och resultatet visade att han hade tramadol och pregabalin/lyrica, som är narkotikaklassade substanser.

Mannen erkänner både rattfylleri och ringa narkotikabrott. Han har i förhör berättat att han tog tramadol två dagar innan han körde bilen. Han vet inte hur han har fått i sig Lyrica. Han tror att han kan ha fått i sig det genom en drink som han drack på bröllopet när han gifte sig.

Tingsrätten anser att mannens förklaring kan lämnas helt utan avseende.

Örebro tingsrätt dömer mannen till 9 000 kronor i dagsböter för ringa narkotikabrott och rattfylleri.

Så här jobbar KT-kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.