• idag
  13 aug
  18°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   V
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • fredag
  14 aug
  25°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   V
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • lördag
  15 aug
  26°
  • Vind
   1 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • söndag
  16 aug
  27°
  • Vind
   1 m/s
  • Vindriktning
   V
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • måndag
  17 aug
  26°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm

Bråckcentrum i Karlskoga?

Insändare
PUBLICERAD:
Mer oro för framtiden för Karlskoga lasarett.
Foto: Roger Gleisner
För en tid sedan kunde vi läsa följande i tidningen ”2017 stod den nya toppmoderna operationssalarna klara på Karlskoga lasarett klara. Samma år skapades ”Bråckcentrum” på Karlskoga lasarett. Här skulle man ta hand om samtliga bråckoperationer på vuxna inom Regionen. Men riktigt så blev det inte”.

Personalen blir orolig och ser likheter med BB och stängningen av Förlossningen. Vad händer då? Jo, klinikledningen för Bråckcentrum kommer på besök till Karlskoga!!!??? Man har kommit på att det saknas personal och de nya toppmoderna operationssalarna används inte fullt ut.

Beslutar man att förlägga ett ”Bråckcentrum” till Karlskoga måste man väl börja med att placera ledningen i Karlskoga. Det är ju de som skall bygga upp verksamheten och rekrytera personalen. Hur tänker man??? Varför tillsätter man inte chefer i Karlskoga? Är det viktigare att klinikchefer sitter nära närmast lönesättande chefer …. I Örebro???

Vi ser här ytterligare ett exempel på en ledningsstrategi, eller avsaknaden av, som undergräver möjligheterna att genomföra det politiska beslutet att Region Örebro län skall ha en sjukvårdsorganisation med tre (3) sjukhus.

Regionen måste skapa en ledningsstrategi som prioriterar ett nära ledarskap med en tydlig delegation av ansvar och befogenheter. Man skall inte behöva ”komma på besök” för att ”lugna personalen”. Framförallt inte när man har ”byggt upp” ett ”Centrum” som på något sätt skall vara en utlokaliserad enhet.

Vore intressant att höra kommentarer från ansvariga politiker och chefer.

Alf Rosberg Ordf. Föreningen Rädda Karlskoga lasarett/BB och Förlossning

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.