• idag
  10 aug
  21°
  • Vind
   6 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  11 aug
  22°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   NO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • onsdag
  12 aug
  22°
  • Vind
   1 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • torsdag
  13 aug
  22°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   V
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • fredag
  14 aug
  22°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm

Centrumstråket en dödfödd idé

Insändare
PUBLICERAD:
Insändarskribent tycker att man ska skrota planerna på ett centrumstråk.
Foto: Roger Gleisner
För några år sedan kom en av kommunens planerare på att det skulle byggas en centrumväg för att förbinda centrumhandeln med det då nyöppnade affärscentret vid Skolgärdet. Butiker skulle dessutom kunna etableras längs vägen.

Tanken var väl i för sig bra om det nu inte redan hade funnits fungerade gator däremellan som Katrinedalsgatan och Loviselundsgatan. Centrumstråket skulle byggas med början vid ett trångt utrymme söder om Posthuset och över tomten vid den forna Katrinedalsskolan och sedan över de tomma ytorna framför den gamla bensinstationen och sedan vidare över två bilvägar ned till affärerna vid Skolgärdet.

Det enda som sedan hänt att man anlagt en liten, sällan använd grusväg söder om den gamla bensinstationen vid Loviselundsområdet. Skolgärdet kanske inte heller blev den succé som tre av företagen hoppats på. En leksaks och en livsmedelsaffär plus ett apotek har nämligen lämnat in handduken. Därför gapar där nu tomma fönster och ytor. Tomten vid den forna Katrinedalskolan ska nu dessutom bebyggas med bostadsfastigheteter.

Frågan är nu vad det blir? Skrota förslaget och spara de pengarna och avvakta tiden. Det händer mycket inom handeln just nu.

Bengt Aldén, gammal f.d. handlare

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.