• idag
  15 aug
  16°
  • Vind
   1 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • söndag
  16 aug
  28°
  • Vind
   5 m/s
  • Vindriktning
   V
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • måndag
  17 aug
  26°
  • Vind
   1 m/s
  • Vindriktning
   V
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  18 aug
  26°
  • Vind
   1 m/s
  • Vindriktning
   SO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • onsdag
  19 aug
  25°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm

Skillnad på utveckling och avveckling

Insändare
PUBLICERAD:
Debatten om Karlskoga lasarett går vidare.
Foto: Roger Gleisner
I lördagens tidning anser A.Svahn - ordförande i Region Örebro län -att vi på den västra delen av länet är bakåtsträvare och ej vill förstå att vi lever i en värld av förändringar.

Detta uttalande gör A Svahn för att vi vill behålla Karlskoga lasarett inklusive BB. Jag kan då upplysa om att i den västra länsdelen finns flera företag som ständigt arbetar med utveckling för att möta framtiden.

A Svahn påstår att det satsas på Karlskoga lasarett. Då undrar jag varför personalen är orolig för sina jobb, BB stängt, ortopeden stängd och vad kommer att hända med den nya operationssalen för bråck?

Vid ett par tillfällen har jag lyssnat på A Svahn angående stängningen av BB Karlskoga där har det klart och tydligt framgått hans och ledningens negativa inställning att lyssna på och ta till sig synpunkter från personalen samt övriga som är inblandade i att behålla Karlskoga.

Jag kan upplysa A.Svahn om att utveckling syftar till till att öka kunskaper och hitta nya tillämpningar av befintlig kunskap och kreativitet. Avveckling däremot betyder allt från upplösning till nedsläckning. Nu under årets ljusa tid, passa på och gå ut så kanske skillnaden mellan avveckling och utveckling framgår.

Curt-Ola Fridèn

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.