• idag
  4 aug
  18°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • onsdag
  5 aug
  19°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   V
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • torsdag
  6 aug
  20°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • fredag
  7 aug
  21°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   V
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • lördag
  8 aug
  22°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm

Bäst att tänka efter före

Insändare
PUBLICERAD:
Insändarskribent tycker att det var ett bra beslut att ta tillbaka förslaget om löneförhöjning.
Foto: Fredrik Sandberg/TT
Äntligen ett någorlunda klokt beslut fattat av kommunledningen i Degerfors . Ännu klokare skulle beslutet vara om förslaget om höjda arvoden till kommunalråden kastades direkt i papperskorgen i stället för att återremitteras.

Är det så konstigt att folk blir upprörda när man föreslår mycket kraftiga höjningar av arvoden till kommunalråden när kommunens ekonomi är i kris. Stora besparingar och personal som förlorar sina arbeten är inte rätt förutsättningar för höjning av arvoden till folkvalda politiker. Förutsättningarna blir inte bättre av bristen på framsteg i den kommunala verksamheten. För att förtjäna höjd ersättning krävs resultat, mindre snack och mer verkstad.

Att i förklenande ton kalla kommuninnevånarnas åsikter för ”vänsterpopulism” är väl ett riktigt lågvattenmärke. När 20 av kommunalfullmäktiges 31 ledamöter kommer från politiska partier till vänster på den politiska skalan är det väl lite som att kasta sten i glashus. Att 9 av de 15 ledamöterna som ingår i den styrande alliansen kommer från vänstersidan gör uttalandet än mer märkligt.

Att kommunalråden får utstå kritik för illa genomtänkta förslag får man räkna med, det ingår liksom i uppdraget och är en del av demokratin. Vill man minimera risken för kritik bör man satsa på förslag som är rimliga, genomförbara och som inte retar gallfeber på kommuninnevånarna, förslag som gynnar kommunen och dess innevånare.

I lördagens tidning kan man också ta del av kontroverserna mellan DIF och kommunledningen när det gäller sponsring och avtalstolkning.

Tydligen anser inte kommunen, företrädda av kommundirektören och två kommunalråd, att DIF ”har juridisk rätt att anse att det som står i prislistan gäller”. Man har väl för sjutton rätt att anse vad som helst vilket det är rätt eller fel! Med tanke på Degerforsarnas känslor för fotboll och DIF, är det nog som framlidne Loffe Carlsson sa, ”nu har ni allt skitit i det blå skåpet”.

Bernt E Fägerås, Degerfors

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.