• idag
  14 aug
  19°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • lördag
  15 aug
  28°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   V
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • söndag
  16 aug
  26°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • måndag
  17 aug
  26°
  • Vind
   1 m/s
  • Vindriktning
   V
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  18 aug
  25°
  • Vind
   1 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm

Håller hårt på grannsamverkan

Krönikor
PUBLICERAD:
Mycket kan man säga om en trotsig sexåring,det är långa diskussioner om vad som ska göras och inte, vad som är rätt och fel. Att ha en helt filterlös dotter har sin charm och kan även ge huvudvärk.

Som den brutala, ibland väldigt högljudda ärligheten och tycket hon har. Som tillfället vi var bortbjudna på middag och maten inte faller i smaken, då sitter hon och önskar (högt) att det skulle vara kycklingnuggets och undrar varför man ens lagar mat om man inte kan göra det gott?

Eller när hon inte förstår varför man inte behöver berätta för den nyfunna vännen vid godishörnan på mataffären att ”min mamma kan prutta så hela gatan hör” eller att jag kör som en biltjuv men att jag inte har stulit bilen men att hennes pappa är orolig att bilen går sönder för då måste vi betala mycket pengar för att laga den.

Det var också den gången i en klädbutik i stan där vi skulle köpa hårsnoddar och jag hade två på min handled som jag stoppade ner i väskan varpå dottern trodde det var de vi skulle köpa, så när vi står i kassan och jag lägger fram de som jag hållit i handen och ger till kassörskan säger också dottern ” och de du har i väskan också mamma”. Varpå kassörskan tittar på mig och jag försöker förklara för dottern att det var våra snoddar som vi hade med. Men min älskade sexåring står på sig och deklarerar klart och tydligt att hon inte vill ha en ”tjuv-mamma” så det är bäst om jag lägger upp det jag hade i väskan. Så ja,där stod jag och tömde min handväska för att bevisa för min dottern och numera den väldigt misstänksamma kassörskan att jag INTE hade tagit några hårsnoddar.

Dottern har ju också en mycket god grannsamverkan här på gatan. Hon har stenkoll på de närmaste grannarna,vart de är, om de har ätit, vart de ska, när de får besök, hur de mår.

Ja koll helt enkelt. Närmsta grannen på vår vänstra sida har blivit med valp och där har dottern stenkoll på vikt, hur han sover, om han äter bra, om han varit ute och kissat.

Jag lovar att grannarna har minst lika bra koll på oss med tanke på våran filterlösa dotter.

När jag tittar över häcken så sitter dottern och samtalar vid deras altan om både väder och vind, favoriträtter och varför man borde få äta godis alla dagar i veckan.

Hon är glad att vi har glada pensionärer på högra sidan häcken också, så att de inte är sura och inte vill säga hej. Hon tycker också om deras goda vinbär.

Kort och gott så älskar hon grannarna.

De bästa grannarna är såklart mormor och morfar ett hus längre bort på gatan för där serveras det alltid god mat och man får vara vaken tills man somnar.

Där är aldrig någon sur heller och man behöver inte göra tråkiga saker.

Så trots att dottern gör att man blir misstänkt för snatteri och diverse andra berättelse hon eventuellt har delat med sig av så får jag nog ändå tycka att det är härligt att hon håller hårt på grannsamverkan.

Gabriella Lagerstam

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.