• idag
  18 jan
  -2°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  19 jan
  -0°
  • Vind
   1 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • onsdag
  20 jan
  • Vind
   5 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   2.7 mm
 • torsdag
  21 jan
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • fredag
  22 jan
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   SO
  • Nederbörd
   0.0 mm

Ett tryggt Karlskoga!

Insändare
PUBLICERAD:
Insändarskribenterna vill ha ett tryggt Karlskoga. Bilden är tagen i ett annat sammanhang.
Foto: Drago Prvulovic / TT
Starkt av mamman som vågade konfrontera den som misshandlade hennes son och som hade kontaktat polisen och socialen men fick inte det stöd hon önskade. Det är beklagligt att det inte sätts in någon som helst insats för att stötta mamman, sonen eller den som utförde dådet. Här är det mycket kvar att göra när det gäller att förebygga och förhindra att den som gjort ett brott gör det igen.

Sen att Tony Ring kommunstyrelsens ordförande inte bistår med annat än att inget kan göras idag för vi har inga svenska lagar som kan styra upp detta bråk med ungdomsgängen är också beklagligt. Han hänvisar till att Moderaterna har många lagar som partiet kommer att få tillstånd om Moderaterna kommer att vara i regeringsställning. Vi har lagar i Sverige och dessa måste tittas över för att som Tony också skriver anpassas till vår verklighet, Det som behövs lokalt i Karlskoga NU är många olika förebyggande insatser. Har en händelse skett finns det alltid någon orsak som måste bearbetas så att det inte händer igen.

Insändare som kommenteras:

Förebyggande och främjande insatser behövs i olika faser och vid olika tillfällen under hela vår levnadstid men kanske allra mest i ett tidigt skede. Vissa barn behöver stöttning tidigt i livet som ibland måste finnas genom hela skolgången och upp i ungdomen. Även föräldrar är i behov av stöttning. Det görs väldigt mycket bra i Karlskoga men allt kan bli bättre. Bättre sammarbete mellan olika instanser och att lyssna mer på vår kunniga personal.

Karlskoga skall vara en trygg och säker kommun för alla men då behövs åtgärder och inte bara vackra ord

Christina Gustavsson och Yvonne Nilsson, Socialdemokraterna

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.