• idag
  30 sep
  14°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   SO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • torsdag
  1 okt
  14°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • fredag
  2 okt
  14°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   SO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • lördag
  3 okt
  10°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm

Norge vill rödlista Örebro län

Nyheter | Coronaviruset
PUBLICERAD:

Under måndagskvällen meddelade Norge att de rödlistar sex svenska regionen när inresekarantänen ska uppdateras den här veckan.

Det gäller Örebro, Värmland, Dalarna, Uppsala, Östergötland och Blekinge. Även länderna Polen, Malta, Island, Cypern och Nederländerna blir rödmarkerade av norska Folkhälsoinstitutet på grund av ökad smitta.

"FHI bedömer situationen i dessa länder och områden som röda enligt de rekommendationer som vi lade fram till regeringen på måndag eftermiddag den här veckan, säger avdelningschef Line Vold på Folkehelseinstitutte i Norge på deras hemsida.

Så här jobbar KT-kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.