• idag
  30 sep
  14°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   SO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • torsdag
  1 okt
  14°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • fredag
  2 okt
  14°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   SO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • lördag
  3 okt
  10°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm

Vill du bli min nya kollega?

Insändare
PUBLICERAD:
Insändarskribent orkar snart inte mer.
Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT
För tro mig, snart har jag tyvärr inga kvar. Och mina chefer undrar varför personalen söker sig bort.

Krav som kommer ställas på dig är. Jobba varannan helg. Bli inringd din lediga helg, då det fattas vikarier när ordinarie personal är sjuk. Knappt någon återhämtning då det åter igen fattas personal. Överbevisa för chefen att mer personal krävs. Dock utan resultat. Bli granskad och ifrågasatt av enhetschefen om du inte loggar korrekt i Intraphone.

Om du har riktig tur får du en massa mail som ifrågasätter varför du inte hann ta rast den planerade tiden eller varför städ inte gjordes kl 11.00 när man hade en ”lucka” fast det var planerat kl 14.00 och då hade vi larm ( men det bryr sig inte chefen om ) För att inte tala om att du blir inkallad till chefen på samtal om de tillbud du skriver på stress - som enligt denne inte finns hos oss, utan det är väldigt individuellt och kommer säkert hemifrån, likaså sjukskrivningarna - det beror inte på jobbet utan på din hemsituation.

Du kommer lära dig frasen - jag hör vad du säger, men det är ett väldigt komplext läge så jag kan, eller får inte göra något åt saken utan att ha pratat med ledningsgruppen, personalavdelningen och områdeschefen. Detta så fort något händer eller ifrågasätts på arbetsplatsen.

Du bör vara stresstålig, dvs kör tills du stupar och sen får du köra lite till.

Kravet på dig är också att du ska vara flexibel, med det menas vara överallt på dom närliggande vårdlagen, gärna där du aldrig varit förut. Det finns ju faktiskt GPS ... sen om kvaliteten blir bra kvittar, så länge budgeten håller, men det gör den aldrig, och det kommer naturligtvis vara ditt eller dina kollegors fel.

Och om du ifrågasätter något kommer frasen - du får väl byta jobb om det inte passar dig... så här ser det ut.

Lönen ska vi inte tala om, du får helt enkelt den lön som chefen så snällt kallar "den bästa jag kan erbjuda dig". Eller "vi har inte råd att ge dig mer".

Nu kanske du undrar var jag jobbar ?

I Karlskoga kommun som undersköterska.

Visst låter det lockande ?

Så vad sägs vill du bli min nya kollega ? - snälla !

Obs ! Texten är skriven med en tår i ögat, då det tyvärr ser ut såhär på min arbetsplats. Jag har alltid älskat att gå till jobbet, har haft världens bästa arbetskamrater, men tyvärr så slocknar glöden för arbetet pga dåligt ledarskap. Och jag skulle inte rekommendera någon i min närhet att söka sig till oss - tyvärr.

Ledsen och sönderstressad undersköterska

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.