• tisdag
  29 sep
  15°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   SO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • onsdag
  30 sep
  14°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   SO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • torsdag
  1 okt
  14°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • fredag
  2 okt
  14°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   SO
  • Nederbörd
   0.0 mm

Både ris och ros om skola

Skola & utbildning
PUBLICERAD:
Skolinspektionen har granskat skolsituationen för en elev i Degerfors, men har inte funnit några brister som föranleder åtgärdskrav eller kritik mot huvudmannen. Granskningen genomfördes efter att en anmälan inkommit om elevens situation.

Skolinspektionen skriver i sitt beslut att det inte är visat att kränkande behandling av skolpersonal förekommit. Skolinspektionen avstår från att ingripa när det gäller Degerfors kommuns skyldighet att motverka kränkande behandling. Ärendet avslutas.

Samtidigt skriver Skolinspektionen att de bedömer mot bakgrund av vad som framgår ovan att Degerfors kommun, som är huvudman för skolan, inte har följt bestämmelserna när det gäller skyldigheten att motverka kränkande behandling. Bristen gäller huvudmannens och skolans anmälningsskyldighet.

Så här jobbar KT-kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.