• tisdag
  29 sep
  15°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   SO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • onsdag
  30 sep
  14°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   SO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • torsdag
  1 okt
  14°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • fredag
  2 okt
  14°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   SO
  • Nederbörd
   0.0 mm

Få nedskräpare bötfällda

Nyheter
PUBLICERAD:
Ett av de vanligaste mängdbrotten, nedskräpning, har resulterat i bara 286 utfärdade böteslappar i landet sedan januari 2017. Det visar siffror som Nyhetsbyrån Siren har begärt ut från Polismyndigheten.

Flest böter har delats ut i Region Mitt, medan polisen i Region Bergslagen ligger i botten med 19 ordningsbotsförseelser under perioden.

"Det handlar i stort sett om att en polis som passerar förbi ska upptäcka nedskräpningen. Haken är att man måste se vem som kastar något för att det ska gå att lagföra och det görs inga riktade insatser mot nedskräpningsbrottslighet", säger Kenneth Johannesson vid polisen i Bergslagen till Nyhetsbyrån Siren.

Så här jobbar KT-kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.