• tisdag
  29 sep
  15°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   SO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • onsdag
  30 sep
  14°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   SO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • torsdag
  1 okt
  14°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • fredag
  2 okt
  14°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   SO
  • Nederbörd
   0.0 mm

Reinlis personliga - om träning

Motion och hälsa
PUBLICERAD:
Rickard Reinli

Ni som läser den här fina produkten dagligen känner förmodligen igen mitt namn från en helt annan typ av texter, inom en helt annan typ av kontext; min byline sitter vanligtvis under texter med politiskt fokus. Kanske även under något personporträtt eller en helgläsning, då det också kan förekomma när tid finnes.

Det här är ju dock något helt annat så hur kommer det sig att jag plötsligt återfinns även under temat Hälsa, och mer specifikt med inriktning på träning? Träningsspåret är helt enkelt en annan del av det jag valt att utbilda mig inom, då jag innan min tid som journalist jobbade som just personlig tränare (eller PT, om man ska använda den mer vanligt förekommande termen).

Som PT ges man chansen att hjälpa andra att må bättre, på ett eller annat sätt, och det är, i mina ögon, bland det finaste som finns. Det betyder inte att man alltid vet allt och har svar på alla frågor, men det betyder att man accepterat ett ansvar. Ett ansvar i att hitta en ny väg åt den individ, eller människa, som valt att lita på att du är rätt person för uppdraget. Ett ansvar för sin klient. Det ansvaret är något som växer med dig för varje ny klient du antar dig, och med det växer även den erfarenhet du kan använda dig av för att hela tiden utvecklas – både som tränare och som rådgivare. Ju mer man själv växer i sin roll som PT, desto mer kan klienten växa i den utveckling den är tänkt att få uppleva. Förhoppningsvis överträffar den utvecklingen sedan både min och min klients förväntningar, eller i det här fallet kanske din (om du väljer att lyssna på det jag delar med mig av).

Tanken är därför att jag här ska dela med mig av det jag plockat upp under min tid som PT, och under mina år som jag både före och efter det har valt att låta träning få vara en naturlig och självklar del av min tillvaro.

Det handlar inte om att ge ut några tränings- eller kostscheman, eller några vackra "quick fix-metoder" som inte har någon långsiktig vinning, utan mer om att försöka öppna upp sinnen och få er att tänka på ett nytt sätt vad gäller träning. Det som det däremot handlar om är personlig utveckling. Mycket kan verka självklart när du väl läser det, men ändå något du själv inte reflekterat över, och en del kommer förmodligen att vara något helt nytt. Oavsett vad så är min tanke att det skall hjälpa dig att se på träning och personlig utveckling på ett nytt sätt. Kanske kommer du att älska det, kanske kommer du att hata det (och mig), men det återstår att se.

Så, följ med på resan, och skapa din egen (nya) framgång så hörs vi här var fjärde vecka framöver.

Och kom ihåg: perfektion är enbart en illusion; inte något du ska jaga.

Tills nästa gång, vänner.

Så här jobbar KT-kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.