• idag
  25 okt
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • måndag
  26 okt
  12°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  27 okt
  10°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • onsdag
  28 okt
  10°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • torsdag
  29 okt
  10°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm

Regionen häver besöksförbud på sjukhusen

Vård & omsorg | Coronaviruset
PUBLICERAD:
Besöksförbudet på sjukhusen i Örebro län hävs från och med den 1 oktober.

Då blir det återigen tillåtet att besöka sina anhöriga på Karlskoga lasarett, Lindesbergs lasarett och Universitetssjukhuset Örebro. När samhällsspridningen tog fart i regionen i våras infördes ett besöksförbud på samtliga vårdavdelningar på regionens tre sjukhus, men nu när situationen med spridningen av covid-19 ser annorlunda ut bedömer man från regionens sida att det finns möjlighet att öppna för besökare igen.

Anledningen som regionen uppger är att det nu är lägre smittspridning i samhället och att man har bättre möjligheter till testning och smittspårning. Rutinerna kan dock förändras om smittspridningen tar fart igen.

Så här jobbar KT-kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.