• idag
  23 okt
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   NV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • lördag
  24 okt
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   V
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • söndag
  25 okt
  12°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • måndag
  26 okt
  12°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   SO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  27 okt
  10°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm

Många i länet renoverar

Ekonomi
PUBLICERAD:
I genomsnitt spenderade invånaren i Örebro län 2 660 kronor på renovering under årets andra kvartal. Det visar Renoveringsindex, en sammanvägning av rotavdraget och SCB:s handelssiffror som visar hur mycket svenskarna renoverar.

Enligt Skatteverket köpte invånarna i Örebro län rotavdragsberättigade tjänster för minst 207 miljoner kronor under årets andra kvartal. Samtidigt visar en uppskattning baserad på rikssiffrorna att handeln med bygg-, vvs-, färg- och elartiklar omsatte 604 miljoner kronor i länet. Det innebär att den genomsnittlige invånaren i Örebro län renoverade för 2 660 kronor under andra kvartalet, och att Renoveringsindex i Örebro län stigit med 18,5 procent på ett år.

Så här jobbar KT-kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.