• idag
  23 okt
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   NV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • lördag
  24 okt
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   V
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • söndag
  25 okt
  12°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • måndag
  26 okt
  12°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   SO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  27 okt
  10°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm

Nu är konserterna igång igen

Nöje/Kultur
PUBLICERAD:
Från vänster Tomas Janzon, Rubem Farias och Jesper Kviberg.
Foto: Gustaf Hult
Karlskoga Konsertförening är igång med höstens Coronasäkrade konserter. En konsert har redan varit och näst på tur är Beethoven 250 år.

Första tillfället var en jazzkonsert på restaurang Udden på Karlskoga folkhögskola onsdagen den 30 september. 50 personer, musiker och arrangörer inräknade, fanns på plats när Tomas Janzons trio stämde upp.

– Det var helt magiskt, säger Peter Carell i Karlskoga konsertförening.

Kammarkonsert

Nästa möjlighet till konsert i Karlskoga Konsertförenings regi är "Beethoven 250 år", lördag 24 oktober i Bregårdsskolans aula. En orkesterkonsert med Karlskoga Symfoniorkester under ledning av Rebecka Gustavsson och med oboisten Martin Törnqvist.

Man erbjuder även en kammarkonsert i början av november tillsammans med Katarina Andreasson på violin och Peter de Friis Johansson på piano. Där publiken får lyssna till två av Beethovens sonater för piano och violin. Dessa konserter är även del av Karlskoga Konsertförenings 75-årsjubileum.

Så här jobbar KT-kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.