• idag
  20 okt
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   SO
  • Nederbörd
   3.5 mm
 • onsdag
  21 okt
  10°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • torsdag
  22 okt
  10°
  • Vind
   5 m/s
  • Vindriktning
   V
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • fredag
  23 okt
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   V
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • lördag
  24 okt
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm

Dömdes för rattfylleri

Brott & blåljus
PUBLICERAD:
Foto: Johan Nilsson/TT
En degerforsare, född 1968, har av Värmlands tingsrätt dömts för grovt rattfylleri.

Mannen hade kört bil med motsvarande 1,2 promille alkohol i blodet, vilket är över gränsen för grovt rattfylleri. Under färden, som ägde rum i mars i år på E18 i höjd med Väse i Karlstad, prejade han av en annan bil från vägen och voltade sedan ner i diket. Tingsrätten konstaterar att straffvärdet för gärningen är en månads fängelse. Man väger dock in att den ägde rum vid fyratiden på morgonen då det är lite trafik samt att mannen förlorade sin anställning på grund av händelsen. Därför blir påföljden villkorlig dom med 50 timmars samhällstjänst. Han ska dessutom betala 7500 kronor i skadestånd till föraren av den bil som prejades av vägen.

Så här jobbar KT-kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.