• idag
  31 okt
  • Vind
   1 m/s
  • Vindriktning
   NV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • söndag
  1 nov
  • Vind
   1 m/s
  • Vindriktning
   V
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • måndag
  2 nov
  10°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   V
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  3 nov
  10°
  • Vind
   1 m/s
  • Vindriktning
   NO
  • Nederbörd
   0.0 mm

Ny avfallspumpstation på plats i Ekeby

Nyheter
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Den 70 år gamla stationen har nu ersatts.
Foto: Karlskoga energi och miljö
Projektet att byta den gamla stationen har planerats i flera år och under hösten genomfördes arbetet med en annorlunda metod.

Den gamla stationen har stått bredvid Boda Borg i Ekebyområdet sedan 1950-talet och var uttjänt. Eftersom det är ont om plats intill stationen gick det inte att göra som man brukar - normalt sett har man den gamla stationen i drift och bygger en ny bredvid för att få den på exakt samma plats.

Här fick man istället riva den gamla stationen och samtidigt ha tillfälliga pumpar igång för att upprätthålla driften.

Den nya stationen har sedan byggts upp på exakt samma plats som den gamla.

– Bytet har gått jättebra, allt har klaffat till hundra procent i alla led. Med den nya stationen får vi alla moderna funktioner och säkrar arbetsmiljön för våra medarbetare. Underhållsarbetet blir smidigare vilket också ger en säkrare drift, säger Peter Jarl, marknadschef på Karlskoga energi och miljö.

Så här jobbar KT-kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.