• idag
  20 okt
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.9 mm
 • onsdag
  21 okt
  10°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • torsdag
  22 okt
  10°
  • Vind
   5 m/s
  • Vindriktning
   V
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • fredag
  23 okt
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   V
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • lördag
  24 okt
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm

Se till att vi kan cykla!

Insändare
PUBLICERAD:
Insändarskribent vill ha cykelväg.
När ska polikerna i Karlskoga och Nora göra något stort och bra för landsbygden mellan kommunerna!

Vi betalar samma skatt som de som bor i tätbygden men kan givetvis inte erbjudas samma service och utbud. Men i en tid då man talar om att stödja möjligheterna att leva utanför tätorter så blir t ex varannadagsutdelning av post istället för att kräva att lantbrevbärarjobbet till exempel utvecklas och man tar med mat o alkohol hem till de äldre som lever extra isolerade i Coronatider.

Och se till så man (både barnfamiljer och äldre som jag) k a n cykla mellan orterna längs till exempel väg 243! Skall man på grund av passivitet och orealism den gamla järnvägsvallen växa igen istället för att göra en asfalterad turistattraktion och säker cykelväg - så MÅSTE man göra det möjligt genom ny parallell cykelväg och miljövänligt transportera sig till affärer, skola, simhall eller bara för binda ihop samhällena.

I dag är stora delar helt omöjligt att cykla! Samtidigt som elcyklar mm kommer starkt. I centralorten finns däremot cykelvägar medan det känns som att resa mellan två olika länder att resa mellan K-ga och Nora. De enda man "gynnat " genom passivitet är tunga lastbils- transporter av bland annat giftiga ämnen till industrierna vilket omöjliggör cykling! Från Gyttorp till utkanten av Karlskog måste det ordnas cykelväg (täckdikning samtidigt o kabeldragning under!?) o utredning nu snabbtillsättas! Bara ett oppositionsparti har ens svarat på brev till Kommunfullmäktige! Efter 2 månader. Bottenresultat av övriga!

Stefan Fuchs

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.