• idag
  1 nov
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   NO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • måndag
  2 nov
  10°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   V
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  3 nov
  10°
  • Vind
   1 m/s
  • Vindriktning
   NO
  • Nederbörd
   0.0 mm

Välgörenhet på väg för 110:e gången

Nyheter
PUBLICERAD:
Lastning pågår.
Foto: Privat
Nu är ännu en hjälpsändning ute på vägarna med destination Lettland.

På torsdagsmorgonen den 15 oktober påbörjades lastningen av den 110:e sändningen till Lettland från Pingstkyrkan med flera i Degerfors. Denna gång hade man med två moderna sjukhussängar och sex dusch- och toalettstolar i huvudsak avsett för sjukhus och vårdhem.

Trailern rymde 80 kubik och man lastade in 522 kartonger och 163 säckar som bland annat innehöll kläder, skor, leksaker, mattor, blöjor, köksbänkar och skåp, soffa, enkelsängar, rullstolar, madrasser, kylar, frysar, microvågsugnar, cyklar och fåtöljer.

En sändning till

– Vi hade fått in mycket sedan senaste sändning så trailern blev full och vi fick en del kvar till nästa sändning som vi planerar att sände före jul, berättar David Hägglund.

Under tiden man lastade kom människor och lämnade lådor och säckar med kläder som får gå med på nästa sändning.

– Vi uppskattar verkligen att Degerfors och intilliggande orter lämnar bidrag till dessa hjälpsändningar och vill framföra ett tack till alla som på detta sätt gör livet lite lättare för dem som inte har det så bra som vi, sade Hägglund.

Så här jobbar KT-kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.