• idag
  22 jan
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • lördag
  23 jan
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • söndag
  24 jan
  -1°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • måndag
  25 jan
  -4°
  • Vind
   1 m/s
  • Vindriktning
   N
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  26 jan
  -7°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   N
  • Nederbörd
   0.0 mm

Jobbar med att lösa problemen

Arbete
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Karlskoga kommun på Skrantahöjdsvägen.
Foto: Anders Persson
Jörgen Skoog kan i backspegeln konstatera att rekryteringsprocessen gick för fort.
– Det är mig det hänger på det mest för det är jag som är ansvarig för hela rekryteringsprocessen.

Han berättar om samtalen från personal på bygg- och miljö, där personal var kritiska till Trond Reimers.

– I en rekryteringsprocess så vill jag bilda mig en uppfattning om personerna utifrån intervjuer och utifrån det man har hört. Det kommer alltid synpunkter från personal där man tycker en chef är dålig eller bra. Vi försöker alltid kolla upp det och göra en så bra undersökning som möjligt. Men i det här fallet så hann jag inte göra det så grundligt som jag borde ha gjort. Det är ett problem och det faller rätt mycket på mig.

Han säger att när han får information och det inte kommer från personerna själva så vill han vara försiktig med att ta saker bokstavligt.

– Jag vill bilda mig en egen uppfattning från vår sida, vad är fakta och vad är det som har hänt? I det här fallet så hade jag inte den tiden innan vi drog i gång rekryteringen, så det faller helt på mig att vi inte gjorde det.

Han tar upp den tidigare HMF-undersökningen, Hållbart medarbetarengagemang, där Trond Reimers fick låga indextal av personalen.

– Vi kommer jobba vidare med det här och ska försöka förbättra de sakerna. Det här faller inte bara på Trond Reimers utan på hela gruppen. Det har blivit ett ansträngt läge med dålig kommunikation. Man har låst in sig lite i varsitt hörn och min uppgift är nu att försöka få ut dem och jobba med problemet. Kommer det bli bättre? Jag vet faktiskt inte det i dagsläget. Men vi måste göra ett ordentligt försök, säger Jörgen Skoog.

Det här är del 3 av tre artiklar om rekryteringen av förvaltningschef. Övriga artiklar finns här:

Del 1:

Del 2:

Så här jobbar KT-kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.