• måndag
  18 jan
  -1°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  19 jan
  -0°
  • Vind
   1 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • onsdag
  20 jan
  • Vind
   5 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   2.7 mm
 • torsdag
  21 jan
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm

Klart: De får vaccin tidigare

Vård & omsorg | Coronaviruset
PUBLICERAD:
Foto: Mikael Fritzon/TT
Det är nu klart att viss personal inom vården i Örebro län ska vaccineras mot covidsmitta tidigare än man först hade planerat.

Det är bland annat personal på akut- och intensivvårdsavdelning som kommer att börja vaccineras innan alla i fas 1 har fått sin första dos. Men det är ingen drastisk förändring. Inger Nordin Olsson, som är regional vaccinationssamordnare för covid-19 i Örebro län, påpekade i en artikel tidigare i veckan att det inte handlar om att ändra prioriteringen som går ut på att man i fas 1 har fokus på äldreboenden, hemsjukvård och hemtjänst.

– Men man låter det överlappa för vissa grupper av vårdpersonalen.

Så här jobbar KT-kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.